Baru je NlKAH, Intan Lydiana Dah Mula Luah Perkara ini Kepada Harris - Rentas Asia
Connect with us

Uncategorized

Baru je NlKAH, Intan Lydiana Dah Mula Luah Perkara ini Kepada Harris

Published

on

Selamat diij4bkabulkan dengan sekali lafaz di Pejabat Agama Islam Wilayah Kuala Lumpur sekitar pagi tadi.

Pelakon Harris Alif bersyukur majlis perniikahannya dengan Intan Ladyanaberjalan lancar.

Menurut Harris lagi, dia meluahkan rasa lega majlis nikahnya sudah pun selesai walaupun terpaksa mengiinjak tarikh pernikahan sehari awal daripada tarikh yang dirancang.

“Alhamdulillah saya rasa sangat bersyukur kerana dah selesai nikah walaupun umum kita tahu sekarang ini dalam tempoh Periintah Kawalan Pergerakan (PKP2.0) susah nak buat majlis,” katanya.

Akurr dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan pasangan itu terpaksa men4ngguhkan percutian dan berbulan madu di rumah sahaja.

“Perasaan tentunya terasa sikit namun kena biasakan dengan norma baharu.

Bila keadaan kembali seperti sedia kala barulah rancang untuk pergi, jadi buat masa ini duduk sahajalah di rumah,” katanya.

Mengikut perancangan awal, Intan dan Harris mendapat tajaan lebih RM13.5 juta untuk beberapa majlis termasuk malam berinai, majlis pernikahan, resepi dan majlis bertandang.

Terdahulu, acara akad nikah pasangan itu disempurnakan Penolong Pengarah Jawi, Ustaz Muhammad Azlan Marukum selaku jurunikah dan juga wakil wali.

Pada majlis serba ringkas itu, Harris menyerahkan mas kahwin berupa set perhiasan barang kemas dan sebentuk cincin berlian.

Manakala barangan hantaran sembilan dulang daripada pihak pengantin perempuan bebalas tujuh dulang daripada pihak lelaki.

Bulan madu terpaksa dit4ngguhkan

Mengulas perancangan berbulan m4du, Harris yang juga juara program Idola Kecil musim ketiga akur, hasrat menikmati saat berbulan madu terpaksa dit4ngguhkan.

“Tentulah saya sedikit terkilan apabila tidak dapat berbulan madu. Bagaimanapun, saya perlu membiasakan diri dengan situasi normal baharu. Apa yang terbaik, duduk di rumah buat masa ini,” katanya.

Baru je NlKAH, Intan Lydiana Dah Mula Luah Perkara ini Kepada Harris

Meluahkan rasa syukur dan lega majlis pernikahan berjalan dengan lancar, Harris berkata tanggungjawabnya kini sudah berubah apabila bergelar suami dan di masa akan datang akan bergelar bapa.

“Alhamdulillah.. kini kami sah sebagai suami isteri.

Walaupun pada mulanya saya berasa agak gugup sebelum majlis, selepas akad nikah saya berasa lega sangat.

“Menjadi suami adalah tanggungjawab baharu saya. Dahulu hidup bujang, sekarang sudah berdua.

Mungkin selepas ini bertiga, berempat (anak).

“Soal anak, tentunya kami menantikan kehadiran cahaya mata, tetapi enggan terlalu memikirkannya”

“Kami pun tidak merancang soal anak. Bila-bila saja kami bersedia untuk ada anak. Insya Allah,” katanya.

Dalam pada itu, Intan berkata dia sudah bersedia bergelar ibu meskipun banyak urusan yang tertangguh perlu diselesaikan.

“Insya Allah, tiba masanya nanti, saya akan fokus dan selesaikan kerja-kerja yang tertangguh, kemudian bila dah tak larat, saya akan berhenti shooting,” katanya.

Rekabentuk Bunga Dicpilak

Bagaimanapun di sebalik hari bahagia mereka, ada pula terselit cerita yang kurang enak

Ini berkenaan bunga tangan ataupun ‘hand bouquet’ digayakan oleh Intan yang didakwa telah ‘diciplak’.

Pemilik bunga tangan itu berkata ia merupakan hasil kerja pemilik kedai bunga tangan @fleurytale.my.

Dan bukan daripada rakan penaja @haejabudiman.co.

Memetik artikel Hot FM, Nak, pemilik kedai bunga tangan @fleurytale.my yang digelar Elissa Roslan memberitahu bahawa dia telah menerima tempahan daripada @haejabudiman.co.

Namun, dia tidak tahu bahawa mereka juga adalah pemilik bisnes bunga tangan (florist) dan merupakan penaja kepada hari pernikahan pelakon jelita tersebut.

Elissa menjelaskan lagi dia tidak mengenali individu yang menempah bunga tangan itu, pada mulanya dia menganggap tempahan bunga tangan itu ditempah untuk rakannya

kerana dia enggan mengisi maklumat yang diperlukan seperti laman Instagram milikya.

“Saya dihubungi oleh seseorang yang saya tidak tahu pun dia merupakan ‘florist’ juga.

Pada mulanya saya tidak tahu dan menyangka dia ingin membelinya untuk kawan.

“Biasanya untuk tempahan, saya menyediakan borang kepada para pelanggan untuk isi maklumat mereka termasuklah akaun Instagram.

Tetapi dia tidak mengisinya dan saya anggap dia tidak memiliki Instagram,” ujar Elissa kepada pihak Hot FM.

Bukan itu sahaja, ‘florist’ terbabit juga tidak mahu Elissa meletakkan sebarang kad yang memaparkan ‘brand’ miliknya pada bunga tangan tersebut.

Kemudian, dia cakap tak perlu letakkan kad. Awalnya, saya macam ‘oh saya memang tak letak sebarang kad, cuma tag ‘brand’ saya sahaja’.

Dan dia kata tak perlu letakkan tag ‘brand’ juga, jadi saya akur atas permintaannya,” jelas Elissa lagi.

Lebih tak disangka apabila keesokan harinya, Elissa mendapat tahu bahawa bunga tangan yang digubahnya itu dijumpai di laman ‘explore’ Instagram.

Tetapi hasil kerjanya itu dikreditkan kepada ‘florist’ berkenaan dan bukan mereka.

“Keesokan harinya (6 Februari), Intan ada dalam laman ‘explore’ saya dan bunga tangan itu kelihatan sangat ‘familiar’.

“Rupa-rupanya, ia memang hasil tangan saya kerana persamaan yang ditonjolkan terlalu banyak.

Reben pun memiliki warna sama dengan gubahan saya. Lepas itu, saya nampak ia dikreditkan kepada Haejabudiman.co,”katanya.

Berikutan itu, Elissa merasakan bahawa dirinya ditipu dan kecewa kerana ‘florist’ tersebut tidak bersikap jujur dalam hal berkenaan.

Malah sanggup mencvri idea dan hasil tangannya.

Dalam pada itu, Elissa berkata dia sudah menghubungi ‘florist’ itu untuk mendapatkan penjelasan sebenar tentang isu berkenaan.

Menurutnya, pemilik ‘florist’ itu memohon maaf selain memberitahu bahawa dirinya kini sedang berpantang.

Dan tidak dapat memenuhi permintaan awal sebagai penaja seperti yang dipersetujui dalam kontrak bersama Intan.

Tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan, Elissa meminta semua pihak tidak mengeluarkan kenyataan berbaur kontroversi kerana isu tersebut masih dalam siasatan mereka.

Difahamkan lagi, pihak pengurusan pelakon itu mengetahui perkara tersebut dan akan mengambil tindakan sewajarnya.

Sumber: Hot FM, Instagram @elissarsln

Sumber : http://lamanmaya.pw/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Menteri Kesihatan, Dr Adham Baba cadang tempoh kuarantin 3 hari bagi menteri, sekali kena sound dgn pakar

Published

on

Pakar peny4kit berj4ngkit Dr Adeeba Kamarulzaman membantah cadangan Menteri Kesihatan, Dr Adham Baba agar tempoh kuarantin selama tiga hari bagi menteri mungkin diperluas kepada ahli perniagaan atau orang awam di masa hadapan.

“Saya sama sekali tidak menganggap ini idea yang baik. Lebih baik tak ada kuar4ntin langsung,” kata Adeeba, yang merupakan anggota pasukan petugas penceg4han C0vid-19 Selangor (STFC).

Adham berkata penetapan kuarantin selama tiga hari, yang ketika ini hanya dikuatkuasa di kalangan menteri, mungkin akan diperluas bagi membuka sektor ekonomi.

Adeeba bagaimanapun berkata orang ramai memahami keperluan untuk membuka semula ekonomi tetapi perkara itu hanya boleh dicapai dengan menangani wabak tersebut terlebih dahulu.

“Peraturan (kuarantin) 10 hari ada sebab. Ini berdasarkan pada apa yang kita ketahui sekarang tentang virus, tempoh risiko penularan, bagaimana penyakit ini muncul.

“Seterusnya, ada kebimbangan seluruh dunia mengenai pengembangan varian dan apa kesannya terhadap vaksin semasa.

“Oleh itu, pembukaan sempadan secara sembarangan juga bukanlah idea yang baik. Memilih ekonomi berbanding kesihatan atau sebaliknya adalah dikotomi pal. su,” katanya di Twitter.

Dia juga meminta agar kerajaan membuat keputusan berdasarkan penemuan Sains.

Beberapa ahli parlimen semalam menuntut agar kerajaan menjelaskan keputusan untuk membenarkan menteri dikuar4ntin hanya selama tiga hari.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menjelaskan tempoh inkubasi C0vid-19 adalah antara dua hingga 10 hari.

Malaysia akan menerima bekalan v4ksin C0vid-19 pertama pada akhir bulan ini dan proses v4ksinasi akan bermula pada bulan Mac.

Terdapat kebimbangan bahawa beberapa v4ksin mungkin tidak berkesan terhadap varian baru C0vid-19 yang sudah bermut4si.

Afrika Selatan minggu ini menghentikan program vaksinasi AstraZeneca setelah data menunjukkan ia memberikan perlindungan minimum terhadap varian baru vir. us berkenaan.

Pihak berkuasa Afrika Selatan kemudian berkata mereka akan memulakan proses v4ksinasi secara bertahap untuk memerhatikan keputusan awal

Kementerian Kesihatan cadang teruskan sekatan rentas negeri, daerah

Kementerian Kesihatan mencadangkan larangan rentas negeri dan daerah dikekalkan susulan kejayaannya menurunkan jumlah kes dan kadar kebolehj4ngkitan C0vid-19.

“Hari ini cuma 10 hari bulan, (perintah kawalan pergerakan) masih berbaki 18 hari.

“Kita mohon rentas negeri dan daerah dikekalkan macam sekarang.

“Keupayaan untuk kita landaikan keluk Covid-19 ini penting diteruskan,” katan Menteri Kesihatan Adham Baba dalam sidang media hari ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Uncategorized

Selepas CEO KWSP Bertukar, Hari Ini Keluar Satu Berita Gembira Untuk i-Sinar Kategori 2

Published

on

Kuala Lumpur: Kementerian Kewangan dijangka mengumumkan pengeluaran i-Sinar tanpa syarat Isnin depan, menurut sumber yang rapat dengan perb.incangan tersebut.

Tambah sumber Astro AWANI itu, perbincangan masih dijalankan bagi mencari jalan untuk Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menyediakan peruntukan bagi pengeluaran tanpa syarat.

“MoF (Kementerian Kewangan) nyatakan vet0 untuk menyokong pelaksanaan pengeluaran i-Sinar tanpa syarat. KWSP sedang berb.incang tentang jumlah sebenar pengeluaran i-Sinar tanpa syarat.

“Perkiraan awal mendapati, KWSP jangkakan memerlukan RM 108 bili0n berbanding RM 55 bili0n jika i-Sinar bersyarat,” kata sumber itu lagi.

Sumber berkenaan turut memaklumkan, mesyuarat KWSP kini tertumpu kepada st.ruktur pembayaran termasuk sekiranya ia dibayar secara bersekali.

“Jika dibuat bayaran sekali, KWSP perlu menarik beberapa pelaburan di luar negara untuk meny0kong pr0ses pembayaran itu,” kata sumber tersebut.

Astro AWANI dimaklumkan, KWSP juga sedang meneliti pelaburan yang boleh dit.arik kembali bagi menjayakan i-Sinar.

Sementara itu, sumber yang sama mena.fikan dak.waan kononnya pertukaran Ketua Pegawai Eksekutif KWSP adalah disebabkan tidak selari dengan hasrat MoF.

Astro AWANI sedang menghubungi Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz untuk mendapatkan pengesahan.

Sumber : AstroAwani

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Uncategorized

Ini Amar4n Kepada Netizen Sekiranya Ini Makan Di Kedai. Premis Juga Akan Dikenakan Tind4kan Juga

Published

on

KUANTAN: Polis memberi amar4n kepada pelanggan di restoran, kedai makan dan gerai supaya tidak bertindak mencantumkan meja ketika berada di premis berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohamad Noor Yusof Ali, berkata, tindakan mencantumkan meja melebihi dua orang seperti yang ditetapkan boleh dikompaun kerana melangg4r Prosedur Operasi Standard (SOP) ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sehubungan itu, katanya, pelanggan yang berada di premis makanan diminta mematuhi SOP yang dikeluarkan Majlis Keselamatan Negara (MKN) iaitu dua pelanggan setiap satu meja.

“Saya beri amar4n bahawa polis akan bertindak tegas dengan mengeluarkan kompaun sekiranya didapati ada pelanggan yang mencantumkan meja. Patuhi SOP termasuk mengisi maklumat dan melakukan pemeriksaan suhu badan sebaik memasuki premis,” katanya hari ini selepas mengadakan Operasi Bersepadu Perdana yang memberi tumpuan pencegahan jenayah dan pematuhan SOP di sekitar bandar ini.

Mengulas operasi berkenaan, beliau berkata, pihaknya mempertingkatkan pemantauan sempena sambutan Tahun Baharu Cina yang memberi tumpuan kepada membanteras jenay4h di bank dan kedai emas.

“Ini kerana dua premis berkenaan menjadi sasaran penjenayah. Sebanyak 15 pasukan unit kereta peronda (MPV) ditugaskan melakukan pemantauan SOP di daerah ini secara berkala,” katanya.

sumber berita harian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Trending