Ini Sebab Kenapa Safiey Ilyas Bakal Ke Pnjara - Rentas Asia
Connect with us

Entertainment

Ini Sebab Kenapa Safiey Ilyas Bakal Ke Pnjara

Published

on

Usahawan kosmetik dan selebriti, Safiey Ilias, 26, dikatakan bakal berdepan hukumn penj4ra membabitkan kes4lahan di bawah Peraturan 7 (1)(a) iaitu Peraturan-Peraturan Kawalan D4dah dan Kosmetik 1984.

Menurut sumber Harian Metro, waran tangkap juga sudah dikeluarkan kepada penyanyi lagu Syinta Gila itu selepas dua kali gagal hadir pada prosiding yang dijalankan.

Safiey, 26, atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias ketika dihubungi bagaimanapun enggan mengulas lanjut.

“Saya tak nak komen apa-apa dulu sebab sudah menjadi kes mahkamah. Saya akan beritahu kelak sehingga kes ini selesai Isnin ini.

“Saya sendiri tidak tahu akan perbicaraan kes ini. Sebab semasa writ saman dihantar, saya juga tak pasti sama ada ia dihantar ke pejabat atau rumah. Kalau pejabat, pejabat sudah tutup lama. Kalau di rumah, saya pula berada di kampung sejak Ogos lalu akibat masalah depresi dan bipolar.

“Kalau saya tahu akan kes ini, pasti saya beri kerjasama sepenuhnya kerana saya tidak pernah lagi gagal hadir mana-mana kes lain di mahkamah sebelum ini.

“Saya harap tidak timbul sebarang spekulasi yang bukan-bukan. Saya janji akan berkongsi. Terima kasih atas sokongan diberikan kepada saya,” katanya kepada Harian Metro.

Ditanya mengenai produk yang dikatakan tidak mengikut garis panduan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Safiey berkata, ia bukan produk untuk dipasarkan.

“Kilang beri contoh produk. Saya cuma ingin berikan ‘tester’ kepada peminat saya. Ia belum untuk dijual dan tidak langsung saya promosikan di laman sosial saya.

“Biasanya saya menerima banyak contoh produk dari kilang di Malaysia. Saya suka minta kuantiti yang banyak untuk diberikan kepada peminat untuk mencuba keberkesanan. Jika berkesan, baru saya akan jual dan ikut prosedur pendaftaran bagi tujuan kelulusan produk sebelum dijual.

“Tak perlu risau akan produk keluaran saya kerana saya sudah berniaga sejak berusia 16 tahun lagi dan sentiasa peka dengan peraturan dan prosedur sebelum produk dijual,” katanya.

Difahamkan, Safiey perlu hadir ke Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, Isnin ini bagi mendengar keputusan kes itu.

sumber metro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Entertainment

pengakuan terkini putri sarah tentang c3rai

Published

on

Kuala Lumpur: Pelakon, Puteri Sarah terus mengunci mulut mengenai desas desus mengatakan rumah tangga dengan pengarah terkenal, Syamsul Yusof sedang bermasalah.

Ia susulan timbul dakwaan Puteri Sarah dilihat muncul di Pejabat Agama Islam Daerah Gombak, pada Jumaat lalu.

Puteri Sarah, 35, atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin berkata, buat dia dalam keadaan baik bersama dua anak.

Terima kasih kerana ramai yang ambil berat dan menitipkan kata-kata semangat. Apa boleh dikatakan, saya okay bersama anak-anak. Saya bahagia bersama mereka,” katanya kepada Harian Metro.

Ditanya tujuan sebenar hadir ke pejabat agama, Puteri Sarah memohon doa yang terbaik.

Doakan saja yang baik-baik. Saya berharap semua doakan kebahagiaan rumah tangga kami,” katanya.

Harian Metro, semalam, melaporkan Syamsul enggan mengulas mengenai perkara itu.

“Tak ada apa yang saya nak komen, ia hal peribadi. Hal yang ‘personal’ dan harapnya dapatlah menghormati

“‘No comment’, ini hal peribadi. Tetapi, saya berharap peminat dapat mendoakan yang terbaik buat kami sekeluarga,” katanya.

Puteri Sarah dan Syamsul berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata Syaikhul Islam, 3, dan Sumayyah, 1.

hmetro

kata2 netizen


Pompuan kalau da ada anak..sebenarnya lagi nekad je nak bercerai.
Mawar karim, noor nabila, puteri sarah. Smua ni set2 yang sayang anak lebih sayang suami.
Jgn disamakan dgn perangai spinn jamal ..jenis sayang laki dulu.

Sebab dia dah rasa cinta ..sayang pada anak tu. Dia rasa kuat. Esp kalau family masih ada .kerjaya ada.

Chances utk puteri sarah ni remarried n jumpa orang lain pun sangat tinggi dengan umur yang masih muda.

 

Dah nak menjanda ke puleks

Kalau yg ni pun belum tentu ada offer 20 jota untuk jadi minik no 2..

 

Kalau betul suami sheols ada skandal mmg hati kering la..ank2 comey mcm tu blh ditinggalkn2..aku lak yg ralat.

 

Masing2 bagi statement macam masih sayang. Masing2 macam nk pertahankan lagi rumah tangga.
Kalau boleh diselamatkan, tak payahlah bercerai.

 

Continue Reading

Entertainment

Eira kembali curi tumpuan dengan satu video `mencabar` tentang samann malu

Published

on

Umum mengetahui apa yang terjadi antara instafamous dan duta Eira dan Suharniz4an. Video yang tular baru-baru ini membuatkan Suharniz4an  mengambil tindakan undang-undang ke atas Eira. Menurut Suharniz4an Md. Sidek, 37, kata cacian yang didakwa dilakukan personaliti terlibat menerusi Facebook secara langsung telah menyentuh rupa fizikalnya.

“Malah, wanita itu juga memaparkan beberapa gambar saya dan anak-anak tanpa kebenaran di Facebook Live yang ditonton oleh ramai pengikutnya sekali gus memberi kesan mendalam kepada kami.

“Walaupun ia terjadi hampir sebulan, namun terdapat akaun media sosial lain yang memuat video itu semula sekali gus mencetuskan suasana tidak selesa kepada kami sekeluarga sehingga kini,” katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan di sini hari ini.

Dalam pada itu, Suha4rnizan yang bekerja sebagai Pesuruhjaya Sumpah berkata, kejadian itu berlaku selepas dia meninggalkan satu komen ketika wanita berkenaan melakukan Facebook Live pada pukul 10 pagi, 18 Ogos lalu.

Katanya lagi, tanpa disedari personaliti terbabit telah membalas komen itu secara langsung di akaun Facebook milik personaliti berkenaan yang berbaur penghinaan fizikal.

Peguam Mohd. Rasheed berkata, pihaknya telah menghantar notis tuntutan sivil kepada personaliti terlibat. Antara tuntutan itu adalah personaliti itu diminta untuk memohon maaf secara terbuka dan membayar kos pampasan serta ganti rugi dalam tempoh 14 hari.

Peguam bagi pihak Suha4rnizan Md Sidek, iaitu Mohd Rasheed Hassan berkata, walaupun terdapat permohonan maaf yang dibuat ‘influencer’ itu, namun isu ‘body shaming’ boleh didakw4a mengikut Seksyen 233 (1)(b) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

“Perkara ini perlu dijadikan pengajaran terutama kepada sesiapa saja di media sosial yang melakukannya. Jangan selamba cakap, perlu berfikir dulu sebelum mengatakan sesuatu di laman sosial sebab undang-undang itu ada. Perkara ini memberi kesan kepada mangsa.

“Memang nampak dia ada buat permohonan maaf melalui FB, tapi saya rasa makian yang dibuat pada klien saya adalah lebih lapan minit. Kalau dia nak minta maaf, kita akan sediakan skripnya termasuk pengakuan tidak akan buat lagi, tidak akan mengatakan benda negatif terhadap klien kami, tuntutan ganti rugi dan sebagainya.

“Kalau perkara itu boleh dipersetujui atau ‘make an offer’ untuk kita selesaikan luar mahkamah. Tapi kalau dia senyap, kita boleh cari dia atau kalau tidak, kita terpaksa berjumpa di mahkamah,” katanya.

Mohd Rasheed berkata, pada masa sama, pihaknya meminta Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan sewajarnya.

Eira Aziera kini kembali dengan LlVE baru yang lebih sopan.

Terdahulu, Eira telah memuat satu video bagi membuat permohonan maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan kepada mereka yang telah dimaak1nya itu.Dengan permohonan itu telah dipandang seer0ng oleh wargamaya dengan mengatakan bahawa ia sekadar lakonan dan tidak ikhlas ketika membuat permoohonan maaf.

Jika tengok klip video terbaru Eira nampak lebih baik cara bercakapnya. Mungkin kes1lapan sebelum ini telah mengubah dirinya ke arah lebih baik.

 

Perkongsian dari halaman page Makcik Kiah agak mengejutkan

Terkini tular satu video dimana Eira mencabar pula untuk saman. Dalam video tersebut Eira berkata tidak kisah nak saman malu. Dia juga berkata jangan sampai dia saman balik. Eira juga jelaskan kenapa dia boleh saman malu kembali. Tidak dapat dipastikan sama ada video ini ditujukan untuk isu terbaru atau tidak. Saksikan video tersebut dibawah dimana Eira jelaskan kenapa dia boleh buat saman malu juga.

Apa yang pihak kami harapkan semoga isu ini diselesaikan dengan cara baik. Seeloknya diluar mahkamah atau pun minta maaf secara terbuka dengan kedua-dua belah pihak bertentang mata. Apa yang baik jadikan tauladan dan yang kurang baik jadikan sempadan.

Artikel Olahan RJ

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Continue Reading

Entertainment

Sakinah Dikatakan Bercinta Dengan Jejaka Mat Salleh. Ada Sebab Kenapa Jatuh Cinta

Published

on

Pelakon Sharifah Sakinah menolak untuk kembali ke pangkuan bekas suami, Aliff Adha selepas berc-erai, Mei lalu.

Sakinah, 31, berkata, keputusan itu dibuat kerana dia mahu menumpukan perhatian terhadap kerjaya dan anak tunggalnya, Anais Adha yang berusia tiga tahun.

“Saya tidak mahu kembali (ke pangkuan bekas suami) kerana tidak mampu memberi komitmen untuk menjadi isteri yang baik, apatah lagi dengan keadaan saya yang mempunyai m asalah Gang-guan Kurang Daya Tumpuan dan Hip-eraktif (ADHD).

Sakinah mengaku enggan kembali ke pangkuan bekas suami kerana tidak mahu menyusahkan dirinya lagi dengan masalah ADHD dihadapi.

“Sejujurnya, saya lega selepas be-rpisah kerana tiada lagi orang boleh men-uduh suami saya dayus atau tidak tahu mengawal saya yang sukakan perhatian,” katanya ditemui pada majlis memperkenalkan dirinya sebagai duta Wholly Fitz di sini, hari ini.

Bercinta dengan Mat Salleh

Berkongsi tarikh lahir sama, pelakon, Sharifah Sakinah, 31, semakin rapat dengan seorang jejaka Inggeris.

Tanpa berselindung, Sakinah berkata, dia menyenangi jejaka berusia 41 tahun, bagaimanapun tempoh perkenalan masih terlalu awal untuk ditafsirkan.

Mengulas kehidupan selepas bercerai pada Mei lalu, Sakinah berkata, dia lebih memandang ke depan dan telus.

“Saya gembira dengan apa dilalui hari ini. Ya, saya akui semakin rapat dengan lelaki Inggeris itu.

Kongsi hari lahir

“Dia baik, malah kami berkongsi tarikh lahir sama. Jadi, kami boleh dikatakan serasi. Usia pula berbeza 10 tahun.

“Bagaimanapun, masih terlalu awal untuk berbicara soal hati,” katanya kepada BH Online.

Sharifah Sakinah bersama pemenang cabaran menurunkan berat badan 18 hari saja.
Pelakon drama telefilem Girlfriend Aku Dari Neraka itu berkata, dia dan bekas suami, Aliff Adha bergilir-gilir menjaga anak, Anais Adha yang kini berusia tiga tahun.

“Seminggu Anais bersama saya, kemudiannya seminggu bersama bekas suami.

“Anais masih terlalu naif untuk memahami apa yang berlaku pada saya dan bekas suami. Bagaimanapun, kami tidak akan mengabaikan tanggungjawab terhadap anak,” katanya yang ditemui pada majlis mengumumkan pemenang cabaran menurunkan berat badan 18 hari saja anjuran produk kesihatan, Whollyfitz.

Pada majlis berkenaan, ‘buah hati’ Sakinah juga turut hadir untuk memberi sokongan kepadanya

Berikut reaksi dari netizan

Malaysia seharusnya berbangga kerana tak lama lagi bakal berbesan dgn negara org puteh satu lagi kemajuan yg dicapai oleh Malaysia bagi menyangkal tuduhan yang mengatakan org melayu malas adalah tak benar sama sekali.Tahniah Sakinah i’m very proud of you.

“Masa bercerai dgn laki dia… Kata tak nak susahkan laki sbb ade penyak-it ADHD… Xnk laki dia kena fitnah tak pandai jaga bini….nie dah cerai elok pulak selesa dgn omputih

” Lelaki inggeris sesuai dengan gaya hidup Kinah yang bebas ,kalo suami orang melayu dan islam banyak pantang larang , nak pakai s eksi tak boleh ,nak terkangkang kat Instagram tak boleh sebab suami kena menanggung d osa isteri …kena jaga mar-uah keluarga mertua lagi

Mengulas kehidupannya sebagai ibu tunggal, pelakon telefilem Girlfriend Aku Dari Neraka ini mengaku masih belum betah menyesuaikan diri dengan status itu.

Sehubungan itu, Sakinah banyak meluangkan masa bekerja supaya tidak terlalu memikirkan masalah rumah tangga.

“Kehidupan saya masih haru-biru. Kami baru berpisah, jadi perasaan saya masih sakit. Lagipun, kami bukan bersama sehari dua, malah, saya dengan Aliff tidak pernah bergaduh.

“Anais juga sering menitiskan air mata apabila berjumpa dengan bapanya dan sering meletakkan tangan kami bersama-sama,” katanya yang mendapat hak jagaan anak.

Selain itu, Sakinah tidak menafikan peny-akit ADHD yang dihidapinya menjadi salah satu punca percerai an selepas empat tahun berkahwin.

“Banyak sebab (perceraian) tetapi penyakit itu menjadi salah satu faktor perpi-sahan kami. Buat masa sekarang, saya sedang menjalani rawatan.

“Selain merujuk kepada psi-kiatri dan terapi, saya mengambil ubat.

“Saya tidak mahu memb-ebankan bekas suami untuk menjaga saya lagi. Saya mahu ruang dan masa untuk diri sendiri dahulu,” jelas adik kepada pelakon, Sharifah Shahira itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Continue Reading

Trending