Wartawan Tnya Pasal Status Rentas Negeri, Jawpan Sp0ntan KharyJamalddin Buat Ramai Tergelak - Rentas Asia
Connect with us

Semasa

Wartawan Tnya Pasal Status Rentas Negeri, Jawpan Sp0ntan KharyJamalddin Buat Ramai Tergelak

Published

on

Putrajaya: Lebih banyak kelonggaran termasuk pergerakan rentas negeri akan diberikan dalam tempoh terdekat.

Kerajaan mempertimbang beberapa kelonggaran prosedur o.perasi standard (SOP) termasuk aktiviti rentas negeri.

Menteri Kes.ihatan, Khairy Jamaluddin berkata, perkara itu akan dibawa dalam perbincangan bersama Majlis Kes.elamatan Negara (MKN) berdasarkan penilaian r.isiko Kementerian Kes.ihatan.

Menteri Kes.ihatan, Khairy Jamaluddin ketika mengesahkan perkara itu menjelaskan perbincangan berhubung kelonggaran prosedur o.perasi standard (SOP) giat dibuat, bersandarkan fakta sains dan petunjuk semasa.

Selain itu, katanya, kerajaan bertekad untuk meningkatkan kadar pemberian v.aksin di negeri-negeri tertentu yang masih merekodkan liputan di bawah paras 60 peratus seperti Sabah, Kelantan, Kedah, Perak, Johor, Terengganu, Pahang dan Pulau Pinang.

Justeru, kata beliau, rakyat diminta bersabar dan memberi sedikit masa untuk kerajaan membuat keputusan sewajarnya.

“Saya sudah bincang perkara ini pergerakan rentas negeri dan kelonggaran tertentu dengan DG Ketua Pengarah Kes.ihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dan kita sudah p.utuskan beberapa siri cadangan.

“Ia akan dibentangkan dalam sidang Majlis Kes.elamatan Negara (MKN) dalam masa terdekat. Ada harapan untuk rentas negeri, cuma saya minta sabar sekejap lagi, sikit saja masa lagi.

“Ini kerana kita semua maklum bahawa pembukaan sempadan negeri untuk pergerakan, bakal mengundang r.isiko, justeru berikan kita tempoh sikit lagi.

“Ada beberapa negeri yang nilai ambang v.aksinasi masih rendah, justeru menjelang September semua negeri akan capai liputan dos v.aksin lengkap dalam kalangan individu dewasa sebanyak 60 peratus,” katanya pada sidang media, hari ini.

“You nak pergi mana”-KJ

Seorang wartawan bertanyakan kepada KJ sama ada dalam SOP terbaru mengenai kelonggaran untuk individu lengkap vaksinasi untuk pergi ke sesebuah lokasi

Jawapan spontan di berikan KJ kepada wartawan di situ buat ramai tergelak

Kredit : HM

Kredit Artikel: Kecoh Ape Sam Sohor

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semasa

Baru Nak Feeling-feeling Berkelah Tepi Pantai,Sekali 0mbak Sapu Habis Semua Bersepah

Published

on

Berkelah merupakan aktiviti paling menyeronokkan tambahan pula ia diIakukan bersama rakan atau keluarga.

Selain dapat meluangkan masa bersama, kita juga bekerjasama untuk menyediakan tempat berkelah, memasak, dan mengemas.

Ia bukan sahaja mengeratkan lagi hubungan, malah dapat diadikan mem0ri indah kerana dapat meluangkan masa bersama-sama.

Detik indah berkelah di pantai bertukar cem4s

Kebanyakkan orang memilih taman, sungai atau pantai sebagai tempat berkelah kerana suasananya yang tenang.

Namun siapa sangka tempat yang tenang boleh menjadi detik cem4s buat sekumpulan remaja ini.

Bak kata pepatah, kalau takut di landa 0mbak, jangan berumah di tepi pantai.

Panik Kemas Makanan Lepas Tengok Air Makin Dekat

Terbaharu, tuIar di media sos!al tentang video sekumpulan remaja perempuan pergi berkelah di pantai dan harus berdepan dengan detik cemas telah menarik perhatian netizen.

Pada mulanya, di dalam video tersebut gadis-gadis itu dilihat berkerjasama menyusun makanan, minuman dan barang-barang perkelahan mereka dengan kemas sekali kononya diberi sentuhan ‘aesthetic’.

Susunan rapi makanan tidak bertahan lama bila 0mbak makin dekat

Namun, kegembiraan dan sususan rapi itu tidak bertahan lama tatkala 0mbak pantai menyusuri dan semakin dekat dengan mereka.

Disebabkan mereka memilih l0kasi terlalu hampir dengan pantai, 0mbak semakin mendekati tempat perkelahan mereka.

Akhirnya kain dan makanan dibanjiri air pantai

Justeru dengan itu, mereka segera mengalihkan makanan dan minuman berjauhan dari pantai dengan perasaan pan!k.

Akan tetapi nasib tidak menyebelahi mereka, kain dan makanan dibanjiri dengan air pantai dan menyebabkan gadis-gadis itu tergelak terbahak-bahak dengan situ@si yang berIaku kepada mereka.

Kak letak makan tengah laut la kak-Netizen

Video tersebut telah mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen turut terhibur dengan situ4si cem4s itu.

Malah ada juga yang turut berseloroh dan bergur4u di ruangan k0men kerana mereka dilihat berkelah terlalu dekat dengan air pantai.

“Kak letak tengah laut kak, risru kadang-kadang dengan sangat dengan air tu.”

“Ni betul-betul definisi berkelah di tepi pantai sebab dekat sangat”

Perempuan tak salah, tapi salah pantai tu

“Perempuan tak salah, salah pantai tu, kenapa masa tu jugak 0mbak nak naik.”

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 196.5K views, 12.4K likes dan 292 k0men di TikT0k.

Video

Sumber yoy.my

Kredit Artikel: Hit Media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Semasa

Akak PejabatPos Ini Hilang Sbr Disebabkan Perangai Pelanggan CuriTumpuan Ramai

Published

on

Sebuah video memaparkan seorang kakitangan pejabat Pos Malaysia memarahi pelanggan yang berasak-asak di sebuah pejabat Pos Malaysia dipercayai di Klang tular di media sosial hari ini.

Video berdurasi 14 saat yang dikongsi di Facebook Anak Felda itu turut memaparkan ratusan pelanggan yang dipercayai warga asing beratur tanpa penjarakan fizikal bagi memasuki premis tersebut untuk urusan memperbaharui pasport.

Lebih menarik perhatian adalah kelihatan seorang kakitangan wanita meninggikan suara mengarahkan warga asing tersebut untuk menjaga penjarakan fizikal atau tidak dibenarkan masuk ke premis berkenaan.

Tinjauan Kosmo! di ruang komen mendapati, orang ramai menyokong tindakan tegas kakitangan tersebut.

“Aku respek (hormat) kakak ni. Suara dia memang semua gerun termasuk aku terbaik la kak” kata Zizan.

“Kalau aku dah halau balik dah SOP kelaut. Rakyat Malaysia patuh SOP mereka sedap berpelukan,” kata Mohd. Hafiz.

“Jangan marah kak. Nanti akak pula kena marah dengan mereka yang berjiwa sabar tu. Hari tu abang rela dah kena dah sumpah seranah dengan natizen acah sabar tu. Hahaha,” kata John.

Setakat ini, video tersebut telah ditonton lebih 49,000 kali dan mendapat lebih 1,000 tanda suka.

VIDEO

Sumber: K! ONLINE

Kredit Artikel: AWATTT SYEIKHHH NETWORK

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Semasa

Kes libatkan EbitLew, P0lis bagitahu perkembangan terkini slasatan

Published

on

PETALING JAYA – Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam proses mengumpul bukti bagi melengkapkan siasatan kes melibatkan pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Abd. Jalil Hassan berkata, siasatan berkenaan kes itu masih dijalankan.

“Kita sedang kumpul bukti bagi melengkapkan kertas siasatan.

“Pada masa sama, kita minta mana-mana pihak yang mempunyai maklumat berkenaan kes tersebut agar tampil menyalurkan maklumat kepada pihak polis,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 serta Seksyen 23 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Terdahulu, siasatan terhadap Ebit dilakukan selepas polis menerima laporan daripada beberapa individu yang mendakwa pendakwah itu terlibat dalam gangguan seksual.

Beliau kemudiannya dipanggil polis pada 19 Ogos lalu untuk dirakam keterangan berhubung penyebaran video gangguan seksual itu, bagaimanapun beliau menafikan dakwaan itu dan menganggap ia satu fitn4h

Polis geled4h rumah Ebit Lew, lengkapkan sias4an

Sebelum ini Polis telah menggeledah rumah pendakwah terkenal, Ebit Lew bagi melengkapkan siasatan

Pengarah Jabatan Siasat4n Jenayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan berkata, pihaknya hanya melakukan pengeledahan itu bagi tujuan siasatan selepas pendakwah terbabit diambil keterangan s

“Kita bukan meny.erbu rumah beliau (Ebit Lew) sebaliknya hanya proses menggeled4h bagi melengkapkan proses siasatan,” katanya ketika dihubungi.

Namun masih belum dapat dipastikan sama ada terdapat rampas4n barangan bagi melengkapkan si4satan setakat ini

TREND yang baik apabila golongan artis mula mendekati golongan agama dan sama-sama berbakti untuk masyarakat. Semoga bukan acara bermusim.

 Makin ramai selebriti lelaki dekati Ebit Lew 

SEJAK akhir-akhir ini, ada sahaja perkongsian daripada penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew bersama wajah-wajah pelakon dan selebriti terkenal seperti Norman Hakim, Zul Ariffin dan Harris Alif.

Selain itu, Ebit juga dilihat menjalin kerjasama dengan iaitu Sufian Suhaimi, Khai Bahar, Syafiq Farhain dan Kodi Rasheed.

Difahamkan, pertemuan mereka untuk menghidupkan kebaikan dan kasih sayang dalam umat serta untuk misi kemanusiaan.

Meskipun tidak berkongsi lanjut tentang isi dan misi mereka, namun perkara tersebut menyejukkan hati peminat.

“Ini baru boleh dinamakan hero-hero Melayu. Alhamdulillah semakin ramai ikut jejak Ebit Lew,” komen seorang netizen.

“Semoga lebih ramai artis kita berdakwah , boleh jadi teladan yang baik,” doa seorang lagi pengguna Instagram.

Rata-rata netizen berharap usaha dakwah Ebit dalam kalangan selebriti tanah air diteruskan serta mampu menarik lebih ramai lagi artis untuk berubah ke arah kebaikan.

Semoga semua yang sedang berdakwah kekal istiqamah untuk menyebarkan perkara-perkara yang baik kepada masyarakat. Pesan Diva, jangan berdakwah kerana ingin sekerat jalan sahaja, risau kena kecam teruk pula nanti.

Kredit Artikel: Kecoh Ape

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Trending