“Abg nak kawen dgn wanita tu ke. Lina pinangkan for abg ye” Dekat air tu lh terakhir Lina bernywa. tak smpat nk pnuhi prmintaan abg - Rentas Asia
Connect with us

Kisah Benar

“Abg nak kawen dgn wanita tu ke. Lina pinangkan for abg ye” Dekat air tu lh terakhir Lina bernywa. tak smpat nk pnuhi prmintaan abg

Published

on

* gambar sekadr perhiasan.

Assalamualaikum. Hi. Abam nak share kat korang semua pasal kisah bini abang, Nina. Panjang sikit harap bersabar.

* 1992 *

Abam umur 16 tahun masa tu, muda belia. Abam ikut bapak abam pergi ke rumah kawan bapak dekat satu pekan ni untuk tonton siaran langsung piala thomas.

Harap maklum abam dulu bukan orang senang, bapak abam tak bayar lesen tv waktu tu jadi tv disorok bawah rumah sebab takut kantoi dengan pegawai yang datang check rumah ke rumah dan abam tak boleh tengok tv.

Sampai kat sana, abam duduk bersila dekat tepi dinding ruang tengok tc sambil tunggu siaran langsung start. Mata abam tertatap dekat seorang budak perempuan umur 12 tahun masa tu tengah ratah ayam goreng kat tangga dapur.

Badan montel, comel berkulit putih dan berambut perang. Sekali tengok macam anak kacukan pun ada. Dia makan, makan dan makan tulang ayam sampai tak sedar orang sekeliling.

Agak agak dalam 6 ketul juga budak ni mentekedarah ayam goreng. Abam tak fokus dah badminton time tu, abam fokus budak ni. Rupanya budak tu anak tuan rumah iaitu anak kawan bapak. Lepas Malaysia menang lawan badminton, bapak abam ajak balik.

Abam perhati je budak tu masa nak bangun. Budak perempuan tu akhirnya pandang abam balik. Dia buat muka toye je. Tak sangka tu pertama kali abam jumpa Nina, bini abang.

* 1996 *

Bapak abam buat kenduri kahwin kakak abam dekat rumah. Abam masa tu cuti semester, abam baru umur 20. Badan abam tinggi 184cm dan kurus jadi segala urusan panjat memanjat, pasang pelamin dan tukar langsir tu semua abam buat masa pagi sebelum nikah.

Tengah abam berkemas, abam nampak budak perempuan yang sama abam nampak pada yahun 1992 tu tengah makan dekat beranda rumah abang. Ye, si montel tu makan lagi dab kali ni dia makan ayam lagi. Confirm dia rembat ayam yang siap digoreng untuk buat ayam masak merah kat dapur ni.

Mak dia datang untuk merewang, budak ni datang sekali. Makin cantik muka dia.. Tapi berat badan macam dah bertambah. Hahaha. Dia ni semakin tinggi, agak agak macam 170cm lebih macam tu la tapi berbadan besar.

Dari belakang abam nampak rambut perang dia yang sekerat bahu tu terurai jatuh. Abam rasa berbunga bunga tengok dia dan tiba tiba dia menoleh ke arah abang. rasa macam nak tercabut nyawa waktu tu.. Indahnya ciptaan Allah..

Gadis comel muka putih rambut perang. Masa tu dia umur 16 tahun. Tapi dia jeling je tengok muka buruk abang. Abam jadi segan. Ini kali kedua abam tengok dia.

* 1999 *

Kenduri kahwin kakak no 2 abang. Kali ini abam ternanti nanti budak tu kot kot dia datang lagi. Hampa abang, masa rewang kali ni mak dia tak datang pula. Abam nak tanya mak bapak abam tapi abam segan. Sudahnya diamkan je.

Kenduri kali ni busy sikit. Masa muka abam berminyak minyak sebab kena ulang alik ambil lauk dan nasi letak atas dulang untuk dihidangkan kepada tetamu bawah kanopi, abam terjumpa dia. Dia cantik sangat pakai baju kurung. Badan maintain montel begitu.

Tak apalah nak buat macam mana kan kalau dah suka tu tak kira la montel ke kurus ke, dia tetap pujaan abang. Abam pula segan sebab muka abam hodoh, berpeluh masa jumpa dia. Dia tengok abang, dia sengih.

Dalam betul lesung pipit dia. Masa abam tengah kemas kemas meja, budak tu datang, tanya nama dan umur. Abam cakap nama abam Kamal, umur 23. Dia cakap nama dia Nina, umur 19. Dia kenyit mata. Comel sungguh..

Abam nak kenyit mata, abam tak berani pula takut lari anak orang ni nanti jadi abam angguk je. Lina bagi no telefon rumah dan alamat, tulis dekat tisu yang ditulis guna celak mekah yang Lina letak dalam purse dia. Senang nak utus surat katanya. Berani sungguh budak ni, lain perangai dengan abam yang penyegan.

* 2001 *

Abam dapat offer pergi overseas sambung master. Abam dari tahun 1999 memang berutus surat dengan Lina masa masing masing belajar dekat universiti. Abam suka tulis ‘ke hadapan Nina, abam senantiasa merindui Nina’ di kepala surat sambil tabur bedak dalam surat. Hehehe.

Masa abam dah nak fly, Lina hantar abam dekat KLIA. Lina duduk di Shah Alam waktu tu, Lina tengah buat degree ke diploma entah. Lina menangis sambil bagi surat dekat abam di KLIA. Lina cakap, baca masa dalam flight. Abam angguk je.

Bapak Lina pun ada, siap bagi duit dekat abang, minta abam study betul betul dan berpesan bila balik nanti terus masuk meminang Nina. Masa abam scan badan dekat airport, pegawai polis datang iringi abam masuk dalam bilik siasatan.

Gabra abang.. Rupanya abam disyaki bawa virus antrax, sebab Lina tabur bedak dalam surat. Adoi kesayanganku Nina. Nasib baik takde apa apa berlaku. Abam dilepaskan tanpa sebarang dakwaan.

* 2005 *

Abam baru dua bulan berkahwin dengan Nina. Abam dah naik berat 3kg. Lina punya misi nak jadikan abam gemuk macam dia. Abam dah risau dah, cukuplah seorang je montel, patah katil nanti.

Tapi Lina masak sedap sangatlah, lagi sedap dari restoran. Sambil Lina masak, abam lipat baju sebab Lina tak suka urus kain baju.

Lagipun ini memang denda yang Lina bagi kat abam sebab abam pernah cakap kat dia, kalau tak suka urus kain baju, Lina tak payah pakai baju dalam rumah. Huhuhu. Terus abam kena denda lipat baju sehingga ke akhir hayat.

* 08.10.2006 *

Hari ini ulangtahun hari jadi Lina yang ke – 26 dan ulangtahun perkahwinan abam dan Lina yang pertama. Macam biasa, abam lupa tarikh ni semua. Kek apa semua langsung tak prepare.

Engineer macam abam ni seluar dalam pun lupa tukar apatah lagi tarikh. Lina marah abam dan abam kena tidur depan tv.. Hehehe. Tapi tarikh ni sangat bermakna untuk abam sebab esoknya Lina buat surprise lepas keluar bilik. Lina first time pakai tudung.

Alhamdulillah cantik isteri abam pakai tudung.. Tudung bawal warna pink cair ada manik manik dekat sekeliling hujung tudung. Bila tengok muka bulat Lina pakai tudung tu, abam jatuh cinta makin jatuh makin hanyut aww..

* 2008 *

Lina suka kerja sampai lewat malam. Satu hari tu, abam balik awal. Abam landing atas katil kemudian abam ambil laptop. Abam pasang cerita terlarang, pinjam cd kawan abang. Hehehe.

Perempuan dalam ni kurus, so abam fikir dia tak macam Nina. Syok betul abam layan cerita sambil terbayang perempuan kurus. Kemudian abam tengok cerita sampai tak sedar Lina dah balik and dia ada kat belakang abang.

Eh balik awal pulak harini. Abam malu sangat tak tahu nak letak muka kat mana. Kantoi. Tertangkap dengan bini sendiri tengok pron perempuan kurus. Abam takut kalau Lina marah..

Tiba tiba Lina cakap, jom tengok sekali. Alamak terkejut abang. Abam pun tengok sambil malu malu. Abam tengok muka Nina, Lina tengok muka abang.

Abam rasa macam dah tak ada muka bila Lina cakap, “besar jugak timun dia bang.” abam dah start gigit kuku bila Lina tengok timun lelaki tu macam nak terkeluar biji mata Nina.

Masa abam tutup laptop, Lina tanya kenapa abam tutup, dah taknak tengok ke? Abam jawab abam segan.. Lina cakap, ooo tahu segan rupanya. Ketar lutut abang, sayang..

Mmpus abam kalau Lina minta timun abam pun besar macam mat salleh tu.. Sejak dari tu abam insaf tak tengok porn sampai sekarang..

* 2009 *

Mak abam selalu minta abam nasihatkan Lina untuk kurus supaya senang nak mengandung. Tapi abam tak sampai hati nak bagitahu Nina. Bagi abang, Lina dah sihat walafiat.

Memanglah gemuk sikit tapi bukanlah gemuk takde shape pun. Abam suka Lina macam ni, lagipun Lina tak pernah kurus sejak abam kenal Lina dari umur 12 tahun. Abam dah selesa tengok Lina berbadan montel. Abam terdengar Lina menangis sambil call mak Nina.

Dia cakap dia ada masalah dengan ovari. Abam berdebar debar dan terus peluk Lina lepas Lina call mak. Lina bagitahu abam yang Lina ada buat check up di hospital untuk tujuan insurans dan terbukti Lina ada masalah untuk mengandung.

Lina menangis macam orang hilang akal dan abam pun turut menangis. Abam rasa celaru sebab orang yang abam cinta tak dapat mengandung, tak dapat melahirkan zuriat abang. Tapi abam janji dengan Lina yang abam tak kisah pun keadaan Lina macam mana janji abam boleh bersama Lina sampai akhir masa.

* 2012 *

Hubungan abam dengan Lina berantakan sebab abam kantoi bermain cinta dengan budak praktikal dekat company abang. Abam dah bergaji lima angka, abam dah selesa jadi abam rasa abam hebat dan bagus.

Abam lupa abam ni masih suami Nina. Abam buta. Abam tak nampak kecantikan Nina, Lina yang putih bersih, Lina yang berambut perang, Lina yang sedap dipeluk, Lina yang pandai, Lina yang rajin masak, Lina yang cakap English macam air, Lina yang manja, Lina yang nakal.

Abam terpedaya dengan perempuan muda berumur 22 tahun. Abam jahat. Lina dapat tahu abam curang tak lama lepas abam ada girlfriend baru tu sebab Lina nampak abam tengah beli tiket wayang dengan perempuan tu.

Abam peluk perempuan tu depan mata Nina. Abam rasa macam nak gugur jantung saat Lina nampak aksi abang. Lina tengok abang, Lina angkat ibu jari tunjuk simbol bagus sambil sengih sengih.

Lina relax jalan turun eskalator dekat sunway pyramid tu. Abam rasa celaru, tapi abam bodoh jugak. Abam teruskan je tengok movie dengan perempuan tu. Balik tu abam tengok kain baju abam kena humban luar rumah.

Abam minta maaf merayu tapi Lina tak buka pintu. Abam tidur kat atas buaian luar rumah. Esoknya, Lina keluar dan Lina tanya abang, ‘abam nak kahwin tak dengan perempuan tu? Biar Lina pinangkan.’ Abam peluk Lina abam cakap abam menyesal. Lina tak balas pelukan abang.

Lina cuma minta maaf kerana tak dapat bagi anak untuk abang. Abam menyesal sangat sangat dan abam rasa berdosa. Abam dah sakitkan hati Nina. Lina menangis tak henti henti. Sakit dada abam bila abam teringat balik kisah ni.

* 08.10.2013 *

Hari ini ulangtahun perkahwinan abam dan Lina yang ke – 8 dan ulang tahun kelahiran Lina yang ke – 33. Lina masih Lina yang sama, yang sudi memaafkan kesalahan abang.

Abam dah tinggalkan perempuan tu empat bulan selepas kejadian kantoi tu. Abam slow slow tinggalkan dia. Lina tahu dan Lina bagi kata kata perangsang. Lina cakap kalau abam serious, baik abam kahwin je tapi kalau abam tak mampu berlaku adil, abam tinggalkan.

Lina yang bagi semangat dan nasihat kat abam hari hari sampai abam ada keberanian untuk tolak cinta perempuan tu. Abam dan Lina sambut anniversary dekat satu homestay tepi pantai.

Pada hari anniversary abam dan Lina sekitar pukul 11 – 5 petang lebih, Lina peluk abam dan cium abam bertubi tubi. Lina minta ampun dekat abam banyak banyak. Lina manja manja dengan abang. Lepas tu, Lina minta izin pergi mandi tepi pantai.

Abam bagi je sebab abam tahu Lina suka main air. Abam pula just rehat rehat tepi pantai tu. Abam tak sangka itu kali terakhir abam melihat Lina dalam keadaan bernyawa. Lina dijumpai lemas selepas setengah jam Lina mandi pantai. Berat hati nak mengatakan bahawa Lina yang abam sayang dah tak ada..

* 2018 *

Dah 5 tahun Lina pergi. Abam masih disini, sendiri. Menunggu kedatangan Nina. Lina yang manja, Lina yang montel, Lina yang cute, Lina yang suka makan ayam. Nina, kerajaan kita dah bertukar sekarang, Malaysia menang Sukan Sea 2017, abam dah buat ibadah haji tahun lepas.

Banyak abam nak cerita kat Lina ni. Rindunya abam kat Nina, macam tak tertanggung rasanya. Sampai sekarang abam menduda, kerana abam tak boleh nak move on lagi.

Gambar Lina di FB pun abam print semua dan letak dalam album untuk hilangkan rindu abang. Ya Allah, aku mohon Kau hadiahkan syurga buat bidadariku kerana sesungguhnya isteriku ialah seorang isteri yang sangat taat kepadaku dan dialah seindah indah manusia yang pernah berada di sisiku.

Lina, abam redha dengan pemergian Nina. Andai Lina sudi, datanglah dalam mimpi abang. Dirimu tiada pengganti. I love you, happy anniversary and happy birthday my lovely Lina. – Abam Jamal

* sumber asal : iiumc
* diolah sedikit dr penulisan asal.

Kredit Artikel: Buletin Malaysia

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kisah Benar

Akui siIap, lelaki mohonmaaf vraIkan foto wanita tunduk dekat peha pemandu Myvi

Published

on

Aktiviti yang dilakukan di dalam kenderaan seperti kereta biasanya boleh dilihat dengan jelas oleh orang lain andai kereta berkenaan tidak memasang tinted atau menggunakan cermin tinted yang agak cerah.

Jadi, tidak hairanlah jika perbuatan ‘pel!k’ seseorang boleh ditangk4p kerana mendatangkan tanda tanya kepada orang sekeliling lebih-lebih lagi apabila dilakukan pada waktu siang di tempat umum.

Macam tengah cari barang?

Dalam satu perkongsian yang tular di laman Twitter Jabatan Netizen Negara, seorang pengguna media sosiaI telah menghantar beberapa keping gambar pasangan lelaki dan perempuan di dalam sebuah kereta Perodua Myvi dalam keadaan mencvringakan.

 

Difahamkan, gambar tersebut diambil di lampu lsyarat Taman Sejati, SUngai Petani, Kedah apabila seorang perempuan bertudung kelihatan sedang berb4ring di pehaa pemandu.

Walaupun tidak dapat dipastikan ‘aktiviti’ yang sedang dilakukan, namun menerusi ruangan k0men ramai yang mulai berandai-andai berkenaan gambar yang viraI itu.

Minta maaf sebab viraIkan sesuka hati.

Sedar akan keterlanjuran menularkan gambarserta nombor plat kereta tersebut, Shahzuwan Emilia telah menulis di ruangan Facebooknya dengan memohon maaf diatas tind4kan tersebut.

Dia memaklumkan telah dihubungi pemandu kenderaan itu dengan menyatakan haI sebenar iaitu wanita terbabit tunduk ke peha pemandu bertujuan untuk mengambil barang yang jat0h.

Menurutnya lagi, dia selaku individu yang menularkan gambar berkenaan memohon maaf kepada pemandu Myvi berkenaan kerana telah mengundang fitn4h setelah haI berkenaan viral di media sosial.

Sedar akan kesalahan yang dilakukan, dia berharap agar orang ramai yang telah berkongsi semula gambar tersebut untuk memadamkannya kerana salah faham yang berlaku antara mereka sudah diselesaikan.

Dia dan individu yang ditularkan itu juga tidak teragak-agak untuk mengambil tind4kan undang-undang jika masih ada pihak yang cuba untuk menaikkan semula haI terbabit ke media sosiaI sehingga mencetuuskan perbal4han sesama warganet.

Sumber: Twitter @jnmalaysia, Facebook Shahzuwan Emilia

Via omm

Kredit Artikel: IHANGAT MEDIA

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita/Borak La Apa Pon
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Kisah Benar

Aku sedihbila tau suami dpt isinar tp satu sen pun dia tak bagi dekat aku. Jeles aku tgk suami orang lain hargai sangat2 kat lstri dia

Published

on

Assalamualaikum. Just nak meluahkan perasaan je. Baru2 ni husband ada dapat duit isinar tapi satu sen pun dia tak bagi dekat aku. Dia cuma beli barang dapur dan belanja makan je. Kitaorg dah 3 tahun duduk rumah sewa mesin basuh pun takde lagi.

Hari tu aku ada cakap n4nti kalau dap4t duit kwsp tu belilah mesin basuh. Tu je aku minta tapi lain jawapan yang aku dapat. Aku tahu dia betulkan kereta dengan duit tu, bayar hutang sikit2 dan settle kan bill2 air dan mantainance rumah tapi takkan takde lebih.

Aku suri rumah je kadang2 nak jugak beli barang2 keperluan aku dari hasil titik peluh suami.

Tapi apakan daya dia still tak faham aku. Semalam dia marah aku dia tanya kenapa tiba2 nak sentap xde angin xde ribut.

Dia paksa aku cakap kenapa apa salah dia tapi min aku xtak boleh nak cakap nak luah kat dia rasa macam berat sangat mulut aku ni nak luah.

Aku just cakap kat dia tanya diri sendiri and kalau luah pun nanti buat lagi aku cakap macam tu .

Nursyafira Nasir – bukan payah, dia xmau beli mesin basuh xpayah basuh bju dia.. hahahahhaa satgi ramai mai kecam aku… hmm mesin basuh kepentingan bersama tau dak.. haish toklaki pun…

Cma mungkin dia tak faham keadaan puan. Kalau dia betul2 kedekut, sesen pun dia tak kan belanjakan untuk kat rumah, sebaliknya dia suruh puan cari sendiri. 1 lg alternatif terbaik, puan carilah part time dropship. Sambil2 je. Pg2 puan buat marketing. Tghari selesai semua kerja, puan boleh check kalau2 ada order masuk.

Insyallah puan, Allah nak duga kita ni mcm2 cara, cuma mcammna kita nak hadap, nak minta tlg Allah. Itu saja. . Semoga puan diberi ketabahan, kegembiraan dan ketenangan dalam hubungan suami isteri.
P/s : jgn ukur kegembiraan, kesenangan org dgn kita. Sebab Allah dah atur jalan cerita masing2

Aimiera Azha – Xtaw nak kata. Tpi duit pnya hal mcm2 boleh jadi. Sebab tu aku sakit pun aku kerja. Manatahu harini laki aku elok. Esok2 xtaw lagi. Jadi baik aku beringat jala.

Ti Ha – Die xbeli mesin basuh, kau xyah la cuci baju, biar semua baju bertaik lalat, kalau die tnya knp xcuci baju, kau ckp la kau bukan mesin basuh nak kena cuci kain baju, segala kerja rumah ni tugas suami tau tmsok la mencuci kain baju.

Kita ni tugas jaga anak, didik anak, layan suami, Kita tolong die buat smua kerja rmh, dri memasak, mencuci tu smua belas ikhsan kita pada suami. kalau aku, mmg xde la nak tahan smpai 3 thun xde mesin basuh,

Kalau die cop duit sgt, kau hari2 anta je baju dkt dobi. Settle.

Kredit Artikel: Buletin Malaysia

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Kisah Benar

“Ikat tali kasut barang kali ” Adegan TerImpau dalam Myvi menggemparkan warganet

Published

on

PETALING JAYA – Sebelum ini kereta Perodua Myvi sering terkait dengan pelbagai kontroversi dan kesalahan di atas jalan raya.

Bagaimanapun baru-baru ini, kereta yang digelar ‘king’ sekali lagi terpalit dengan satu kontroversi memperlihatkan sepasang individu di dalam kereta perodua Myvi dipercayai melakukan satu adegan yang tidak bermoral.

Tindakan pasangan tersebut mengundang persoalan orang ramai kerana kelakuan itu dipercayai seakan-akan aksi intim dan menjadi satu kesalahan yang besar apabila melakukuan perbuatan terkutuk itu di tempat terbuka.

Menerusi perkongsian gambar oleh Jabatan Netizen Malaysia di Twitter, ‘king’ Myvi itu dipercayai sedang berhenti di sebuah kawasan lampu isyarat lalu pasangan tersebut didakwa melakukan aksi yang tidak senonoh itu.

Perkongsian tersebut mendapat perhatian orang ramai dan rata-rata pengguna media sosial memberikan pelbagai reaksi.

Salah seorang pengguna @Abdull Majas berkata, tindakan pasangan tersebut sangat-sangat tidak bermoral apabila mereka berani untuk melakukan aksi seperti itu di khalayak ramai.

“Jika betul apa yang dilakukan oleh pasangan itu, ia merupakan satu perbuatan yang sangat jijik lagi-lagi apabila melakukan aksi seperti itu di tempat terbuka,” jelasnya.

Sementara itu, @Fareza Rodza berkata, dia tidak mahu menjatuhkan hukum pada pasangan Myvi tersebut, tetapi jika apa yang dilakukan oleh mereka itu benar harap pasangan tersebut segera bertaubat.

“Saya tak nak menuduh atau menjatuhkan hukum ke atas mereka sebab takut nanti jadi satu fitnah, tetapi jika betul apa yang mereka buat berdasarkan komen yang saya lihat, saya harap mereka segera bertaubat,” ujarnya

Sumber Kosmo

Kredit Artikel: Buletin Malaysia

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Trending