‘Mak Oi, Boleh Beli Tanah, Boleh Kahwin Lain Dua Kali’ Individu Dedah Yuran Persekolahan Anak Nora Danish - Rentas Asia
Connect with us

Entertainment

‘Mak Oi, Boleh Beli Tanah, Boleh Kahwin Lain Dua Kali’ Individu Dedah Yuran Persekolahan Anak Nora Danish

Published

on

Semalam. pelakon Nora Danish menyatakan anak lelakinya iaitu Rayqal yang kini berusia 12 tahun telah menyambung persekolahannya di Kolej Tuanku Ja’afar yang terletak di Mantin, Negeri Sembilan.

Dalam video yang dikongsikan, Nora Danish kelihatan gagal menahan air mata ketika menghantar anak sulungnya itu ke sekolah swasta berasrama penuh berkenaan.

‘Yuran boleh buat beli tanah!’

Terbaru, seorang pengguna Facebook iaitu Mufarwa Farid dipercayai mendedahkan yuran persekolahan yang dikenakan bagi setiap pelajar di Kolej Tuanku Ja’afar. Menurut individu ini, pada awalnya dia menyangka anak lelaki Nora Danish telah menyambung pelajaran di SM Sains Tuanku Jaafar iaitu satu sekolah berasama penuh yang terkenal di Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Rupa-rupanya tanggapan mereka salah.

Tak lama lepas tu, isteri tanya lagi, memang biasa ke budak Darjah Enam masuk? Sebab anak Nora Danish tu baru Darjah Enam. Huh? Aku pun cepat-cepat Google.

La… Memang ada rupanya Kolej Tuanku Jaafar. Letaknya di Mantin. Ianya sebuah sekolah persendirian yang berkelas tinggi. 23 tahun hidup kat Negeri Sembilan, baru aku tahu ada sekolah ni.

Hasil carian di Internet, Mufarwa mendakwa yuran tahunan persekolahan Kolej Tuanku Ja’afar agak tinggi iaitu mencecah puluhan ribu ringgit bagi pelajar peringkat sekolah rendah manakala kos bagi peringkat menengah pula cecah RM100k.

Sekali, mak oi…. Yuran tahunan sekolah menengah dia boleh buat beli tanah. Yang sekolah rendah, boleh kahwin lain dua kali! Pehhh.

Difahamkan, yuran pendaftaran dan kemasukan bagi pelajar peringkat sekolah rendah adalah berjumlah RM3,350 dan RM5,350 bagi sekolah menengah. Sementara yuran tahunan adalah berbeza-beza mengikut peringkat akademik seseorang pelajar.

Bagi pelajar darjah 1 dan 2, yuran tahunan adalah RM30,360, bagi darjah 3 dan 4 berjumlah RM34,320 setahun manakala yuran tahunan pelajar darjah 5 dan 6 menelan kos RM39,690. Keseluruhan jumlah tersebut tidak termasuk yuran ‘after school care’, jam 3.45p hingga 5.00pm dimana bayaran yang dikenakan adalah RM12,000 setahun.

Bagi peringkat sekolah menengah pula, bayaran deposit adalah RM25,000. Bagi pelajar yang tinggal di asrama, yuran tahunan yang perlu dibayar adalah RM87,000 setahun iaitu jauh lebih tinggi berbanding mereka yang tidak menetap di asrama yang hanya membayar RM59,700 setahun. Sementara itu, yuran bagi pelajar tingkatan enam pula adalah RM89,400 setahun.

Setelah membaca kesemua yuran ini, terkenang aku dengan baki akaun bank yang ada sekarang. Terkenang juga jumlah hutang bank yang nak dekat sama dengan yuran tahunan sekolah ni. Takpalah anak-anakku. Sekolah je lah kat sekolah biasa. Tapi, doa-doa lah rezeki abah kau dapat sekolahkan kau di sini.

Mana lah tahu, 5-6 tahun lagi dah mampu. Dapatlah kau orang sekolah kayangan macam ni. Silap-silap, mak baru pun kau orang dapat time tu. Ok ni gurau (kena clarify benda ni gurau). Yang penting, doakan lah bapak korang ni ya, anak-anak.

Nora Danish Menangis Rayqal Masuk Sekolah Swasta, Geng Ibu Pun Rasa Sebak Tengok – ‘Dari Dalam Kandungan Hanya Dia Dengan Mommy’

Menerusi hantaran Instagram (IG) miliknya, Nora, 39, menyatakan Rayqal, 12, menyambung persekolahannya di Kolej Tuanku Ja’afar yang terletak di Mantin, Negeri Sembilan.

Dalam rakaman video yang dikongsikan, pemilik nama Nora Mohd Danish Hanif memeluk erat anak kesayangannya sambil menangis.

Awak adalah kekuatan saya, dan sebab mommy menjadi diri mommy hari ini. Sebab awak, sayang. Mommy sayang awak.

Mommy akan rindu. Mommy tidak tahu bagaimana nak melaluinya tetapi mommy mesti kuat untuk awak, sayang! Tolong hubungi mommy bila awak mempunyai masa.

Dah suntik vaksin

Dalam pada itu, menerusi perkongsian berbeza, Nora yang ditemani suaminya, Nedim Nazri menghantar Rayqal untuk mendapatkan suntikan vaksin jenis Pfizer yang turut disertai bekas suami, Rizal Ashram Ramli atau Jejai.

Alhamdullilah dia mendapat vaksinnya hari ini. Ya Allah Kau melindungi anak ku ya Allah.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata rakan artis dan pengikut terutama golongan ibu turut berkongsi perasaan serta pengalaman yang sama.

@sey.page: Dari dalam kandungan hanya dia dengan mommy. Dia lah kekuatan mommy. Saya dapat merasakan.

@ummimynsdelight: Alaaa sedih.. Tersentuh hati seorang ummi.

@hananihanafii: Alah aku pun nangis juga kenapa ni?

@nita_brownies: Saya rasa macam ini masa lima tahun lepas. Tapi saya tahan tak nangis depan dia. Saya menangis waktu malam nak masuk tidur. Dekat dua minggu juga.

Terdahulu, Rayqal merupakan satu-satunya cahaya mata daripada perkahwinan pertamanya dengan Jejai. Mereka bagaimanapun bercerai pada 10 Julai 2008 selepas dua tahun mendirikan rumah tangga.

Sumber OHbulan

Kredit Artikel: Hit Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Entertainment

Umum jantina bayi, Kak KM tampil dengan dress merah tarik perhatian ramai

Published

on

Usahawan Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM mendedahkan jantina bayi yang dikandungnya dalam sebuah majlis ‘gender reveal’ sebentar tadi.

Menerusi laman sosial Instagram, Kak KM mengumumkan dia bakal menerima kehadiran seorang lagi anak perempuan tidak lama lagi.“Boy or girl? It’s a girl!” tulisnya di ruangan kapsyen.

Dalam majlis yang dihadiri oleh ahli keluarga itu lagi, Kak KM mengenakan gaun seksi berona merah hati memegang sebuah belon hitam berisi perhiasan kertas bewarna.

Selepas dia melet0pkan belon terbabit, kepingsn kertas berwarna merah jambu berterbangan menandakan bayi yang dikandungnya adalah anak perempuan.

Kak KM tampil dengan imej seksi untuk umum jantina bayi

Sementara itu di ruangan komen, rata-rata wargamaya teruja apabila mengetahui Kak KM sekeluarga bakal menyambut kehadiran bayi perempuan.Ramai juga yang menitipkan ucapan tahniah serta doa agar urusan melahirkan kelak dipermudahkan.

“Boy or girl, janji selamat melahirkan, sihat, kak KM sihat, alhamdulillah,” ujar seorang wargamaya.

“Tahniah, semoga semua berjalan lancar,” ucap seorang wargamaya.“Tahniah kak KM, semoga semuanya dipermudahkan buat kak KM bila nak bersalin nanti. Dan baby dalam kandungan juga sihat,” tulis seorang wargamaya.

“Dah kata dah, baby kak KM nanti girl,” kata seorang wargamaya.“Semoga Allah SWT permudahkan urusan kakak sayang amin ya Allah,” doa seorang wargamaya lagi.

Kak KM dan suami dikurniakan seorang anak lelaki dan dua orang anak perempuan.Sekadar info, Kak KM merupakan anak kepada dramatis veteran Normah Damanhuri dan kakak kepada model Ahya Rosli.

Terdahulu..

Giliran Ustazah Asma’ pula tegur Kak KM “kami bukan melakukan kerja tuhan tetapi..”

Selepas Pencetus Ummah (PU) Syed, kini tiba giliran pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun mene.gur aksi keterlaluan seorang pen.gasas dalam mempromosikan produk.

Tulisnya dalam satu hantaran di Facebook, dalam memberi te.gu.ran tiada siapa yang mengambil kerja Tuhan, sebaliknya mereka sedaya upaya melaksanakan tugas yang telah diperintahkan sebagai saudara Islam.

Saya juga sayang dan hormat kamu, tapi lebih sayang kepada masyarakat dan generasi anak-anak kita yang telah dirosak.kan minda dan akhl.ak oleh sebahagian selebriti, influe.ncer, founder produk dan sesiapa sahaja yang tidak bermoral di media sosial.

Jelas Ustazah Asma’ lagi, teguran yang dibuat para pendak.wah juga tidak bertujuan untuk menumpang popu.lariti. Baginya pen.garuh bukanlah satu kebanggaan sebaliknya hanya amanah untuk digunakan ke arah kebaikan.

Menurutnya, sebelum ini beliau kerap menerima aduan mengenai aksi-aksi ghairah usahawan berkenaan yang dilakukan secara terbuka. Bukan usahawan itu sahaja, malah ramai dalam kalangan netizen yang melakukan perkara sama.

Pendakwah ini turut menolak dak.waan teguran yang dibuat untuk menerakan sege.lintir orang. Katanya, sebagai umat Islam, adalah wajib untuk kita menyelamatkan saudara seagama seramai mungkin.

a

Ustazah Asma’ turut menegur usahawan itu yang seolah-olah menyalahkan Allah SWT kerana belum diberikan hidayah oleh-Nya. Malah, usahawan itu diminta berhenti mempromosikan maksiat secara terbuka di media sosial.

Kesalahan nyata dan sengaja dalam perkara agama oleh seorang ternama, selebriti, pembesar dan seumpamanya yang dilakukan di khalayak, maka pandangan paling kuat ialah ditegur di khalayak ramai.

Seandainya kita sentiasa diberikan nikmat yang melim.pah-ruah tanpa henti walaupun hidup dalam keadaan fasiq iaitu berterusan melakukan maksi.at yang nyata, berhati-hatilah dengan rezeki yang dikurniakan Maha Pemberi Rezeki kepada kita.

Pendakwah ini turut menyarankan institusi bertanggungjawab mengambil tin.dakan segera dalam menangani isu kelu.ca.han secara terbuka ini.

Perkongsian penuh Ustazah Asma Harun:

Kredit: Ustazah Asma’ Harun

Sumber: Gempak

Kredit Artikel: News All MHI

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook The Berita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Kerana support kami! Thank You!

PERHATIAN:
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau segala komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. Sekian terima kasih.

Anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah iniyang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading

Entertainment

DSV ‘Ceroboh’ Rumah Iqbal Pukul 3 Pagi Bagi Cincin – “Terkejut Saya Keluar TkPakai Baju TkPakai Seluar”

Published

on

Usahawan dan bakal penyanyi, Iqbal Zulkefli terkejut dengan kedatangan jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida ke kediamannya seawal pukul 3 pagi pada Sabtu.

Jelas Iqbal, tindakan Vida seakan-akan menceroboh kawasannya itu tanpa dirancang biarpun telah merahsiakan alamat kediamannya daripada pengetahuan sesiapa sebelum ini.

“3 pagi, terkejut. Mana dapat alamat ni. Aduh, tak faham betullah. Tanpa bagitahu pun mahu datang. Terkejut saya keluar tak pakai baju tak pakai seluar. Tadi nasib baik gelap,” kata Iqbal dalam sepotong video yang dimuat naik di media sosialnya.

Dalam video berkenaa, Vida memegang sebentuk cincin permata jenis tanzanite biru sambil memakainya di hadapan Iqbal.

Kata Vida; “Nak cakap apa, I nak datang meminang?”

Selain Vida, sesi pertemuan itu turut ditemani anak terunanya, Kacak yang muncul bersama kereta pemandu peribadi mereka.

Tegas Iqbal, dia tidak berupaya memberikan layanan baik kepada tetamunya yang muncul secara mengejut dan akan memulangkan semula cincin yang telah dihadiahkan kepadanya itu.

“Kedatangan Datuk Seri Vida di rumah saya jam 3 pagi tadi tanpa pengetahuan saya. Kali terakhir saya berhubung dengan beliau pada bulan September. Saya keluar tanpa pakaian penuh kerana fikir adik saya yang ketuk pintu rumah. Alamat rumah saya pun entah dari mana beliau jumpa.

“Saya layan sahaja dengan emosi yang tidaklah seberapa baik. Beliau tinggalkan sebentuk cincin, pasti saya tidak akan sesekali pakai. Semestinya saya akan pulangkan kembali. Saya sebenarnya penat begini,” tulis Iqbal.

Dalam hantaran sama, Iqbal turut menghubungi pengawal keselamatan mempertikaikan kebenaran untuk kenderaan milik Vida memasuki kawasan rumahnya pada lewat malam.

Terdahulu,

Iqbal Dedah Berapa Caprice Minta Untuk Buat Lagu Memang Tak Masuk Akal Siap Suruh Buat Perkara Memalukan Diri

“Caprice ni poyo, syok sendiri… saya minta lagu lain tapi dia nak ikut pendapat dia je. Ada ke patut dia suruh saya nyanyi lagu hip hop lepas tu menari depan orang ramai.

“Saya nak lagu yang strong dan ada standard, bukan lagu yang ala-ala lagu TikTok.

“Caprice kata dia nak harga RM600,000 mengarutkan?” ujarnya kepada mStar.

iqbal 2

Perkongsian Iqbal di Instastory miliknya.

Terdahulu, Iqbal menerusi Instagram memberitahu sudah menghubungi kumpulan Floor88 bagi bekerjasama dalam menghasilkan lagu untuknya.

Iqbal turut berkata, dia meletakkan harapan untuk bekerjasama dengan komposer terkenal seperti Datuk M Nasir yang sudah pasti mencapai standard yang diharapkan.

“Saya dah lock buat lima buah lagu dengan Eric (Floor88). Dia letak harga market dan standard semasa… tak macam orang lain ambil kesempatan dengan saya.

Saya nak lagu yang strong dan ada standard, bukan lagu yang ala-ala lagu TikTok.

“Dia jujur dengan saya dan pernah tolong saya masa dekat Aswara dulu. Saya nak balas jasa baik dia.

“Tapi kalau ikut hati nak lagu daripada komposer yang ada nama macam M. Nasir, baru ada standard,” ujarnya.

Iqbal bakal mengeluarkan single hasil kerjasama dengan Eric Floor88.

Sementara itu bercerita lanjut tentang projek lagu berkenaan, Iqbal berkata dia kini sedang mengikuti kelas vokal sebagai persediaan sebelum memasuki studio.

“Sebenarnya suara saya okay je. Tak perlu menyanyi pakai autotune namun tidak la macam penyanyi hebat. Dulu saya belajar taranum jadi tahu sikit macam mana lontar vokal.

“Sekarang saya ikut kelas dengan seorang guru vokal bernama Afiq untuk lebih bersedia sebelum rakam lagu,” ujarnya.

Terdahulu,

Iqbal tawar RM500,000 cari individu boleh buat lagu

Nama Ahmad Iqbal Zulkefli sekali lagi menjadi bualan orang ramai apabila dia menawarkan sebanyak RM500,000 kepada sesiapa yang boleh menulis lirik dan merakamkan klip muzik video untuk lagunya.

Menerusi perkongsian Iqbal di dalam laman sosial Instagram, pemuda berusia 27 tahun itu dikatakan sedang mencari seseorang yang boleh membuat lagu dengan kadar segera dengan menawarkan kos sebanyak RM500,000.

“Saya mencari sesiapa boleh buat lagu dengan segera dengan kos yang rendah iaitu bajet RM500,000 sahaja,” katanya semalam.

Kata Ahmad Iqbal, ibunya merupakan seorang penulis lirik album nasyid juara kebangsaan dan dia juga pernah dinobatkan sebagai juara nasyid di negeri Kelantan, seterusnya naib juara peringkat Malaysia di radio.

“Satu perkara lagi, jangan samakan saya dengan ‘founder’ lain asalkan ada duit boleh buat lagu. Saya pernah menjadi juara nasyid negeri Kelantan dan naib juara peringkat Malaysia di radio.

“Ibu saya penulis lirik album nasyid kebangsaan, di universiti juga ada subjek khas penulisan lagu, saya akan buktikan saya boleh walaupun sedar diri ini bukan seorang penyanyi profesional. Saya sentiasa percaya kerja keras akan membuahkan hasil,” ujarnya

Iqbal mahu nyanyi lagu mengenai kisah cintanya dengan Vida.

“Rasa tak sabar nak cepat-cepat jumpa komposer yang sesuai, saya yakin netizen pun tak sabar nak dengar suara saya dan mendalami apa yang terbuku dalam hati saya ini,” ujarnya.

Nama Iqbal sebelum ini menjadi sebutan apabila kisah cinta dan perkahwinannya dengan Vida menjadi perbualan netizen.

Bagaimanapun, perancangan mereka itu tidak kesampaian apabila dihalang oleh orang sekeliling dan anak-anak.

Sumber Gempak

Kredit Artikel: Hit Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Continue Reading

Entertainment

Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Kekal Cantik Wajah Terkini As Feminín

Published

on

Bagi anda yang membesar sekitar 90-an, pastinya masih ingat dengan kumpulan Feminin dan aksi lincah ketika melakukan persembahan di atas pentas.

Malah kumpulan ini cukup gah dan popular kerana dibarisi lima orang gadis muda dan cantik.

Mereka adalah Asfarina Muhamad (As), Andriati Abdul Rahman (Yatie), Rozilawati Muhamad (Watie), Nor Intan Zahanariah Abdul Zahrin (Deq Nor) dan Nor Askiela Zainal Abidin (Along).

Apa yang menarik, Feminin bukan sekadar memperjuangkan muzik kontemporari mereka, bahkan fesyen mereka juga sering menjadi ikutan remaja termasuklah gaya potongan rambut pendek dan aksesori pengepit yang sentiasa tersisip di rambut.

Kumpulan yang diasaskan oleh Edd Razhe ini pernah menghasilkan tiga album antaranya, Untukmu (1993), Kini (1994), Kembali (1996) dan kompilasi Untukmu…Kini (1997).

Bagaimanapun atas sebab-sebab tertentu Feminin akhirnya dibubarkan. Namun lagu-lagunya masih diminati dan sering diputarkan di corong radio tempatan sehingga kini.

Khabar Legenda (Utusan) berkesempatan bertemu salah seorang anggotanya, As, 46, dia yang kini sudah berumah tangga dengan bekas bintang bola sepak terkenal tanah air, Azman Adnan berkongsi cerita tentang pembabitan awal serta kehidupan terkininya.

” Selepas berumah tangga memang saya ambil keputusan untuk undur diri dari bidang seni.

” Bukan suami tidak mengizinkan untuk kembali aktif tetapi keputusan ‘cuci tangan’ ini datangnya dari hati sendiri. Rasanya cukuplah dengan apa yang pernah saya kecapi dahulu.

” Semua momen indah sebagai artis telah saya lalui. Sekarang ini tiada apa yang ingin dikejar lagi. Fokus utama saya hanyalah kepada suami dan anak-anak,” katanya memulakan perbualan.

Mendirikan rumah tangga pada 2004, dia kini dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Arif Arafat (16), Arina Ardini (14), Ariq Ariri (12), dan Ariz Armada (8).

Tidak dinafikan anak kelahiran Hulu Langat, Selangor ini merupakan antara anggota kumpulan yang sering menjadi tumpuan dan mendapat publisiti berbanding lain.

Ketika ditanya dia sekadar tertawa tanpa jawapan. Baginya mungkin itu adalah rezeki yang membuatkan dia terus diingati sehingga kini.

Pernah muncul menerusi program Sehati Berdansa terbitan Astro pada 2007, namun selepas itu berita mengenai bekas pelajar Sekolah Menengah Abdul Jalil Hulu Langat ini amat jarang diperkatakan.

Selesa kehidupan sekarang - As - Utusan Digital

Bukan lari daripada publisiti tetapi menurutnya dia lebih selesa hidup dalam keadaan tenang bersama keluarga.

” Jika dahulu sibuk dengan show, tetapi kini sibuk uruskan keluarga. Tambah pula anak bongsu menghidap autisme, jadi saya memang tumpukan perhatian penuh kepadanya.

” Lagipun bila usia dah meningkat rasanya lebih baik saya habiskan masa bersama mereka sahaja.

” Saya tidak nafikan masih terima tawaran menyanyi sehingga sekarang, tetapi saya terpaksa tolak secara baik.

” Bagi saya zaman kegemilangan itu sudah berlalu, bagaimanapun saya masih ikuti perkembangan dan sokong rakan-rakan yang masih aktif,” katanya.

Bercerita tentang sejarah penubuhan Feminin, dia berkata mereka sebenarnya bermula sebagai penari di syarikat Edrina Collection yang diuruskan oleh Edd Razhe.

Kemunculan kumpulan remaja 4U2C dan KRU serta-merta memberi idea baharu apabila mereka mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah kumpulan.

Feminin bernasib baik kerana syarikat rakaman New Southern Records (NSR) bersetuju mengambil mereka sebagai artis rakaman dan pada Julai 1993, album pertama berjudul Untukmu akhirnya berjaya diterbitkan dan terjual melebihi 100,000 unit.

” Saya dan rakan-rakan ni memang aktif belajar menari sejak di bangku sekolah lagi. Waktu itu show di merata tempat sehinggakan sempat juga kami masuk beberapa buah pertandingan.

” Tetapi bila kerjaya berubah, banyaklah benda baru yang terpaksa kami belajar. Bukan senang rupanya nak jadi penyanyi. Saya pula memang ada dar4h gemuruh.

” Kalau nak masuk studio rakam lagu tu saya terpaksa ambil masa untuk warm-up dan tenangkan fikiran, kalau tidak memang akan menggigil,” katanya tertawa.

Gambar- As kekal cantik di usia 46 bersama suami Azman Adnan.

Namun secara rasminya Feminin akhirnya dibubarkan pada 1997 berikutan pengunduran anggota dan komitmen masing-masing terhadap keluarga setelah ada yang berumah tangga.

Tidak menafikan penglibatan pengurusnya, Edd Radzhe cukup membantu hala tuju kerjayanya. Bahkan sehingga kini hubungan mereka masih rapat dan Edd adalah individu yang sering menjadi rujukan terutamanya jika melibatkan soal tawaran dan kerjaya.

” Abang Edd ini kami anggap sebagai ketua keluarga. Dialah emak dialah ayah.

Dia cukup tegas dalam membentuk kerjaya kami. Biasanya kalau ada show, kami semua akan bermalam di rumahnya sehari awal. Dia akan pastikan semua preparation lengkap sebelum buat persembahan.

” Sebab itulah hubungan saya dengannya masih baik sehingga kini. Dia masih individu yang menjadi rujukan saya. Tanpa dia mungkin saya tidak berada di tahap sekarang ini,” katanya.

Tidak dinafikan kumpulan pop wanita pertama di Malaysia ini telah melakar sejarah kegemilangan tersendiri apabila berjaya memahat nama sebagai perintis sebelum munculnya beberapa buah kumpulan wanita lain selepas itu.

Berkongsi detik manis ketika nama dijulang, penyanyi utama Feminin ini hanya tertawa. Baginya bergelar artis popular adalah momen indah yang sentiasa dikenang terutamanya ketika berada di puncak populariti.

May be an image of 2 people

” Mengecap populariti ketika zaman remaja memanglah sesautu yang indah tambah pula jadi artis dan ada peminat.

” Bila dapat tawaran untuk mengadakan show terutamanya di seberang laut memang cukup teruja dan seronok sebab boleh travel.

” Surat peminat pula jangan ceritalah, berkarung dapat setiap bulan. Itu tak termasuk pelbagai hadiah seperti teddy bear, perfume dan macam-macam lagi yang mereka kirim kepada saya.

” Kenangan itu boleh dikatakan manis belaka, tidak ada yang pahit langsung,” katanya tertawa.

Ditanya tentang impian untuk mengadakan reunion bersama Feminin, dia tidak mengharapkan sebarang keajaiban dan berfikir sejauh itu.

Menurutnya, agak sukar untuk dilaksanakan memandangkan kesemua bekas anggota kumpulan tersebut kini sibuk dengan kerjaya dan kehidupan masing-masing.

Akui ada menerima tawaran dari beberapa pihak yang menyuarakan minat untuk melihat Feminin beraksi kembali.

Namun dia lebih selesa untuk berdiam diri daripada memberi sebarang kenyataan kerana menurutnya perkara tersebut memerlukan persetujuan banyak pihak terutamanya tuan badan masing-masing.

” Jujur dari hati saya memang tidak pernah terfikir ke arah itu. Bukan saya menolak tetapi rasanya waktu sudah tidak sesuai lagi. Saya tidak mahu beri harapan.

” Apa-apa pun biarlah masa dan keadaan yang menentukan, kerana bila bercakap soal Feminin, bukan hanya suara saya seorang tetapi suara rakan-rakan lain yang terlibat sama.

” Bukan setakat reunion, malah ada juga yang syorkan supaya kami buat come back seperti sertai program realiti dan terbitkan single. Sebenarnya saya dah selesa dengan kehidupan sekarang. Jadi orang biasa yang bebas ke sana sini.

Kalau keluar ke mana pun tidak lagi menjadi perhatian ramai walaupun ada lagi yang masih kenal dan tegur saya,” katanya mengakhiri perbualan.

Sumber:utusan

Kredit Artikel: Hit Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Continue Reading

Trending